Pojďme si projít krásnou renesanční radnici ve Volyni.

Návštěvníkům malého jihočeského města Volyně nemůže uniknout jedna z jeho domén stojící na náměstí Svobody a tou je stará městská radnice. Postavená v létech 1521-1529 na základech měšťanského domu místního purkmistra Jana Dleska, od kterého měšťané dům koupili, tyčí se její věž na ostatními budovami a lze se z této vížky i výšky rozhlížet po kopcích Volyňské vrchoviny, které lemují město s téměř 3050 obyvateli.

Vy se nyní můžete spolu s námi virtuálně podívat do útrob této krásné renesanční stavby, mimo jiné jedné z nejstarších radničních budov v České republice. Pojďme si společně projít prostory, jak to vypadá uvnitř radnice, jejiž současná podoba je z oprav v roce 1927 a věž z oprav v roce 2005.

V dnešní době sídlí v přízemí informační centrum města, v přístupově oddělené části je malá hospůdka a v patře se nachází expozice místního muzea, které jinak sídlí v místní tvrzi, další velice zajímavé budově.

Díky za vytvoření virtuální prohlídky a pomoc při realizaci patří pracovníkům Volyňské kultury.

Virtuální prohlídka :

Jako většina webových stránek i my používáme cookies pro plynulý provoz stránek a pro zlepšení kvality. Používáním našich stránek nám dáváte souhlas.

Fotografie :

Volyňská radnice :

Radnice, v popředí ošetřené lípy a Morový sloup :

V přední části vede pod budovou radnice chodník :

Původní malby na stěnách :

Odhalené původní malby :

V 1. patře je expozice místního muzea :

Pod budovou je průjezd s klenbou :

V prohlídce se můžete dostat i do sklepa :

 

 

Jako většina webových stránek i my používáme cookies pro plynulý provoz stránek a pro zlepšení kvality. Používáním našich stránek nám dáváte souhlas.