Domovní kryty civilní ochrany se celkem hojně budovaly od 2. světové války až do osmdesátých let minulého století. My vám teď jeden ukářeme v naší virtuální prohlídce.

 Tyto úkryty pro civilní obyvatelstvo se budovaly hlavně ve sklepních částech činžovních domů, měly zesílené stěny, dodatečné pilíře, ocelové stropnice, únikové východy, toalety, naftové nebo olejové agregáty, filtraci a jiné věci umožňující těm, kteří se ukrývají, přežít na nutně dlouhou dobu. V době studené války, kdy hrozil válečný konflikt se podporovala výstavba těchto krytů. Kvalita a využití krytů se mimo jiné určuje sílou stěn, pevností betonu, kapacitou osob a případně odolností, která se udává v atomických třídách.

Projděte si virtuální prohlídku domovního krytu v Karviné :

Jako většina webových stránek i my používáme cookies pro plynulý provoz stránek a pro zlepšení kvality. Používáním našich stránek nám dáváte souhlas.

 

Fotogalerie :

Chcete znát další využití našich virtuálních prohlídek? Sledujte náš blog.

Podobné články :

Co je Matterport?

Jak se pohybovat ve virtuální prohlídce Matterport?

Jak probíhá skenování a jak se na něj připravit.

Chcete zn\u00e1t dal\u0161\u00ed vyu\u017eit\u00ed na\u0161ich virtu\u00e1ln\u00edch prohl\u00eddek? Sledujte n\u00e1\u0161 blog. Podobn\u00e9 \u010dl\u00e1nky : Co je Matterport? Jak se pohybovat ve virtu\u00e1ln\u00ed prohl\u00eddce Matterport? Jak prob\u00edh\u00e1 skenov\u00e1n\u00ed a jak se na n\u011bj p\u0159ipravit.", "image": { "@type": "imageObject", "url": "https://3dport.cz/", "height": "auto", "width": "auto" }, "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Super User", "logo": { "@type": "imageObject", "url": "https://3dport.cz//templates/ja_eventcamp/images/logo.png" } } }

Jako většina webových stránek i my používáme cookies pro plynulý provoz stránek a pro zlepšení kvality. Používáním našich stránek nám dáváte souhlas.